В съвременните пазарни условия от ключова значение за разстежа на една фирма е както запазването на вече съществуващите клиенти и пазари, така и привличането на нови такива. За да постигне това обаче, всяка фирма се нуждае от изграждането и провеждането на подходящите маркетингови стратегии, както и от правилното позициониране  не само на самата фирма, но  и  на предлаганите от нея стоки и услуги. Ето и някои идеи за привличане на нови клиенти:
1. Раздавайте награди.
Всеки път когато раздавате награди, в замяна вие получавате много допълнителни възможностти за привличане на нови бизнес клиенти. Тенденцията тук е, че колкото по-голяма е наградата,толкова повече нови клиенти ще привлечете.
2. Направете конкурс или организирайте събитие.
Организирайте различни конкурс във Facebook, Twitter или някоя друга от социалните мрежи. След края на конкурса се свържете с клиентите проевили най-голям интерес и им предложете една изключителна остъпка от стоките или услугите които предлагате, и ги уведомявайте за бъдещи събитя или  услуги. Това представлява чудесен начин да генерирате списък с хората във вашия целеви пазар, които се интрересуват от ващите стоки или услуги. Друг метод е организирането на социално отговорно събитие като някакъв вид надпревара, маратон или друго с благотворителна кауза. По този начин всички и участници и спонсори ще се запознаят от близо с вашия бизнес, със стоките или услугите които предлагате.
3. Създайте фурор.
Създайте фуфрор за дадена ваша стока или услуга, и той ще прерастне във вирус, предаваики се от човек на човек. Започнете с отлично обслужване на клиентите, ако се отнасяте с уважение и търпение към вашите клиенти, те ще ви препоръчат на свои познати и приятели и така от уста на уста ще се разбере, че вашата компания е уважавана марка, с която хората искат да правят бизнес. Много фирми нямат изградено подходящо клиентско обслужване и рано или късно това им пречи на фирмата да се развива и расте.
4. Покажете вашия опит.
Открийте нови клиенти чрез ТED разговори, записване на подкасти и писане на блог статии. Споделяйки мнението си с клинтите за дадена стока или услуга, въз основа на опита които сте изградили, кара клиентите да ви възприемат като елсперт в областта в която работите и ги провокира те сами да искат да ви открият  и да работят с вас.
5. Използвайте различни маркетингови стратегии.
Създайте маркетингова стратегия, която включва имайл маркетинг, социални медии, рекламни кампании и маркетинг от типа „уста на уста“. Разработете 12-месечен план, които има тактически етапи за всяко тримесечие и се придържайте към него, но се чуствайте свободни да корегирате плана и да се придържате към формата която има най-голям ефект.
know-your-clients

В съвременните пазарни условия от ключово значение за растежа на една фирма е както запазването на вече съществуващите клиенти и пазари, така и привличането на нови такива. За да постигне това обаче, всяка фирма се нуждае от изграждането и провеждането на подходящите маркетингови стратегии, както и от правилното позициониране  не само на самата фирма, но и  на предлаганите от нея стоки и услуги. Ето и някои идеи за привличане на нови клиенти:

1. Раздавайте награди.

Всеки път когато раздавате награди, в замяна вие получавате много допълнителни възможностти за привличане на нови бизнес клиенти. Тенденцията тук е, че колкото по-голяма е наградата, толкова повече нови клиенти ще привлечете.

2. Направете конкурс или организирайте събитие.

Организирайте различни конкурси във Facebook, Twitter или някоя друга от социалните мрежи. След края на конкурса се свържете с клиентите, проявили най-голям интерес и им предложете една изключителна остъпка от стоките или услугите, които предлагате и ги уведомявайте за бъдещи събития или  услуги. Това представлява чудесен начин да генерирате списък с хората във вашия целеви пазар, които се интрересуват от вашите стоки или услуги. Друг метод е организирането на социално отговорно събитие като някакъв вид надпревара, маратон или друго с благотворителна кауза. По този начин всички и участници и спонсори ще се запознаят от близо с вашия бизнес и със стоките или услугите които предлагате.

3. Създайте фурор.

Създайте фуфрор за дадена ваша стока или услуга и той ще прерасне във вирус, предавайки се от човек на човек. Започнете с отлично обслужване на клиентите – ако се отнасяте с уважение и търпение към вашите клиенти, те ще ви препоръчат на свои познати и приятели и така от уста на уста ще се разбере, че вашата компания е уважавана марка, с която хората искат да правят бизнес. Много фирми нямат изградено подходящо клиентско обслужване и рано или късно това им пречи на фирмата да се развива и расте.

4. Покажете вашия опит.

Открийте нови клиенти чрез ТED разговори, записване на подкасти и писане на блог статии. Споделяйки мнението си с клинтите за дадена стока или услуга, въз основа на опита който сте изградили, кара клиентите да ви възприемат като експерт в областта, в която работите и ги провокира те сами да искат да ви открият  и да работят с вас.

5. Използвайте различни маркетингови стратегии.

Създайте маркетингова стратегия, която включва имейл маркетинг, социални медии, рекламни кампании и маркетинг от типа „уста на уста“. Разработете 12-месечен план, който има тактически етапи за всяко тримесечие и се придържайте към него, но се чувствайте свободни да коригирате плана и да се придържате към формата която има най-голям ефект.

VN:F [1.6.1_878]
Rating: 6.7/10 (3 votes cast)
VN:F [1.6.1_878]
Rating: 0 (from 2 votes)
Share and Enjoy:
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • Digg
 • del.icio.us
 • Live
 • Turn this article into a PDF!
 • RSS
 • Yahoo! Bookmarks
 • Print this article!
 • E-mail this story to a friend!
 • Technorati