Catapulting-Your-Business-with-Facebook

Вероятно сте планирали да стартирате нова маркетингова кампания? Или вашата марка е утвърден лидер на пазара, но въпреки това вие искате да изградите една лоялна общност около нея? Във всички случаи, разработването на продукти на определено ниво и разпознаването на марката във Facebook има своите ползи. Със своите 1 млрд. потребители Facebook е една от най-мощните маркетингови платформи за бизнеса, но ако вашият бизнес не се е възползвал от тази платформа или резултатите които е постигнал не са достатъчно удовлетворителни за вас, ето някои идеи как да промотирате Facebook страницата на вашия бизнес:

1. Използвайте обвързващи реклами във Facebook, за да привлечете нови клиенти.

Промотирайте вашата Facebook страница с обвързващи реклами, за да изградите целенасочена фен база. Това е един лесен начин да насочите Facebook потребителите, които могат да се възползват от вашите продукти или услуги. Обвързващите ви реклами следва да включват силен призив за действие, за да уловят вниманието и да стимулират обмяната. Например ако сте интериорен дизайнер, рекламата Ви може да бъде „Кликнете ако се нуждаете от експертно решение за ремоделирането на вашата кухня“. С реклама от този тип, насочвате хората директно към Facebook страницата на вашия бизнес, където може да им дадете безплатно насоки и да започнете взаимоотношения с клиентите.

2. Създайте ангажиращи Facebook постове.

Положителни признаци за ангажираност и интерес към вашите постове представляват броя на харесванията („Like“), които те получават, коментарите оставени под тях от вашите Facebook последователи, споделянето на съдържанието на вашата страница от тях с техни приятели и др. Един от начините да увеличите ангажираността на постовете във Facebook страницата на вашия бизнес е да задавате лесни въпроси – ако въпросите ви не изискват много усилия или време, последователите ви са по-склонни да се ангажират. Също така, не се съсредоточавайте само върху частта за бизнеса, а добавете и малко забавление към социално-медийното си съдържание. Можете да обещаете някакъв вид социална награда, да използвате  имената на вашите фенове, за да създадете усещането за лична връзка и да максимизирате нивото на ангажираност.

3. Осигурете локализирано Facebook съдържание и оферти.

Без значение колко е привлекателна офертата ви, ако не е на разположение на феновете в радиуса на техния пощенски код, град или държава, няма да видите впечатляващи резултати. В действителност, ако вашата оферта е ограничена до определени местни области, вие следва да предоставяте подходящо съдържание съответно за тези области. Например може да осигурите „walk-in“ промоции за насърчаване на Facebook последователите си да местния ви магазин или представителство. Също така, можете да споменете важни местни подробности, за да покажете, че вашият бизнес е свързан с конкретна област.

4. Добавете QR кодове на бизнес страницата ви във Facebook.

Добавянето на QR код към Facebook  страницата на вашия бизнес е ефективна маркетингова стратегия, лесно приложима и за всички видове бизнес. Можете да предлагате различни видове стимули, като безплатни продукти или отстъпки за фенове, които са сканирали кода ви. Създаването на QR код е лесно и отнема само няколко минути. След като сте създали уникалния QR код просто вградете в него логото си и свържете кода към URL адреса, до който искате да достигнат феновете ви.

VN:F [1.6.1_878]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.6.1_878]
Rating: +1 (from 1 vote)
Share and Enjoy:
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • Digg
 • del.icio.us
 • Live
 • Turn this article into a PDF!
 • RSS
 • Yahoo! Bookmarks
 • Print this article!
 • E-mail this story to a friend!
 • Technorati